Schema interfon pentru comunicatie duplex

Utilizand aceasta schema electronica poate fi realizat un interfon foarte simplu ce poate fi utilizata intr-un sistem de comunicatie duplex . Circuitul consta dintr-un amplificator, un comutator dublu cu doua pozitii si doua difuzoare: unul pentru postul principal (master) si altul pentru cel secundar (slave).

schema electronica Corector de ton cu LM833 si componente pasive Schema electronica comutator electronic pentru semnale audio Schema electronica circuit Limitator de putere audio
Amplificatorul este construit cu integratul LM384 si poate debita o putere de aproape 2W la iesire ( la o tensiune de alimentare de 15 V) . Pinii 3,4, 5,10,11 si 12 sunt conectati la masa si, in acelasi timp, au si rolul de a asigura partial racirea integratului (integratul nu trebuie montat pe un soclu, ci lipit direct pe placa de circuit imprimat). LM384 prelucreaza semnale in raport cu masa, astfel Incat va fi suficienta o sursa de alimentare asimetrica. Amplificarea a fost prestabilita intern, la valoarea x50 (34 dB).
Pentru a putea functiona satisfacator, in special ca microfon, difuzorul trebuie montat intr-o incinta inchisa.

Schema Electronica: 
Schema interfon pentru comunicatie duplex

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.