.

Abonativa prin e-mail:

Scheme amplificatoare audio

Scheme amplificatoare audio, vumetre, scheme mixere si alte circuite electronice audio.

Sonerie electronica coplementara

Utilizand schema electronica de mai jos, poate fi construita o sonerie electronica coplementara Buzerul acestei sonerii suna dupa ce s-a eliberat butonul soneriei. Energia necesara acestuia se stocheaza in condensatorul C2 pe timpul cat este apasat butonul soneriei. Acest fapt adauga o sarcina redusa (si de scurta durata) transformatorului soneriei. In acelasi timp, T1 asigura blocarea lui T2. La eliberarea butonului, T1 se blocheaza si T2 incepe sa conduca. Cat timp exista sarcina pe C2, buzerul va suna.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Sonerie electronica coplementara

Schema generator de semnal sinusoidal

Acest generator de semnal furnizeaza un semnal de iesire sinusoidal, cu frecventa de 440 Hz, la doua niveluri de tensiune. Alimentarea se poate face cu o tensiune cuprinsa intre 1,5 V si 16 V. IC1a lucreaza ca generator de semnal dreptunghiular; valorile lui R4 si C1 determina frecventa de basculare a iesirii AO. Potentiometrul P1 permite obtinerea unui semnal perfect dreptunghiular (reglajul se poate face prin ascultarea semnalului si ajustare pentru distorsiuni minime).

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Schema generator de semnal sinusoidal

Circuit receptor in infrarosu pentru semnal audio

Utilizand a aceasta schema electronica, poate fi realizat un receptor in infrarosu foarte simplu. Semnalul de iesire al diodei in infrarosu D1 este amplificat de IC1.
Impulsurile de pe iesirea lui IC1 sunt aplicate comparatorului IC2, care le separa de lumina ambianta. In acest scop, componenta de curent continuu a iesirii lui IC1 este memorata pe C9 si folosita ca referinta pentru IC2.
Semnalul receptionat este decodificat de un simplu divizor cu 2, lC3a.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema Circuit receptor in infrarosu pentru semnal audio

Pages

Subscribe to RSS - Circuite Audio