.

Abonativa prin e-mail:

Convertor tensiune frecventa cu TSC9402

Dupa cum prezentam intr-un articol anterior, circuitul integral TSC9402, produs de Teledyne Semiconductor, poate fi deosebit de adecvat pentru realizarea, cu un cost redus a unui convertor frecventa tensiune, cat si tensiune -frecventa.
Pentru aceasta schema electronica curentul maxim de intrare este de 10 uA, domeniul tensiunii de intrare fiind situat intre 10 mV si 10 V, in timp ce frecventa de iesire poate fi cuprinsa intre 10 Hz si 10 kHz.
Montajul are doua iesiri, cea de la pinul 8 ofera un impuls de scurta durata a carui perioada este direct proportionala cu curentul de intrare, in timp ce aceea de la pinul 10 livreaza un semnal dreptunghiular a carui frecventa este jumatate din cea a impulsurilor de la pinul 8.
Calibrarea montajului se realizeaza conectand un frecventmetru la pinul 8 si o tensiune de exact 10 mV, la intrare , urmand ca apoi sa reglati P1 pana cand veti obtine la iesire exact 10 Hz. Dupa aceea, conectati o sursa de semnal, avand exact 10 V, la intrare si verificati ca semnalul de iesire are o frecventa de 10 kHz. Daca nu poate fi atinsa aceasta frecventa, montati in paralel cu C1 un trimer de mica valoare sau inlocuiti R1 cu o rezistenta de 820 k si un semireglabil de 250 k .

Schema Electronica: 
schema electronica Convertor tensiune frecventa cu TSC9402
Circuite Electronice: 

Add new comment