.

Abonativa prin e-mail:

Scheme electronice cu senzori: detectoare de fum, detectoare de prezenta, detectoare de minciuni

Scheme electronice cu senzori, detectoare de fum, detectoare de lichid, detectoare de lumina, detectoare de prezenta etc.

Circuit intarziere stingere lumini

Aceasta circuit electronic ca lumina interioara a unei incaperi sa se ramana aprinsa aproximativ cinci secunde dupa ce usa a fost inchisa.
Acest circuit poate fi utilizat atat pentru automobile cat si pentru alte incaperi .
Cand se deschide usa, comutatorul usii (S1) se inchide. Prin S1 si D2 se inchide un curent care va circula prin becul de interior, L1. In acelasi timp, condensatorul C1 se incarca rapid prin R1, D1 si S1.
Cand se inchide usa, S1 se deschide.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Circuit intarziere stingere lumini

Avertizor elctronic pentru pescuit circuit

Acest circuit electronic este foarte simplu si poate fi utilizat ca si avertizor de pescuit. Indicatorul semnalizeaza cand un peste a muscat momeala. In momentul in care s-a agatat un peste, senzorul inchide bornele de curent, situatie in care se aprind ambele LED-uri. In plus fata de aceste diode, se poate folosi un buzer pentru generarea unui semnal acustic. D2 continua sa lumineze chiar si dupa redeschiderea senzorului, pana cand tiristorul nu mai primeste curentul de mentinere. In acest fel, orice tensionare a firului cu carlig este indicata de D1.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Avertizor elctronic pentru pescuit circuit

Schema releu actionat de temperatura

Acest circuit electronic de monitorizare a temperaturii este conceput cu un senzor LM335 fabricat de National Semiconductor, care furnizeaza o tensiune de iesire de 10 mV/°C. Aceasta tensiune este comparata de IC1a si IC1b cu doua tensiuni de referinta. Una dintre ele se fixeaza cu P1 iar cealalta cu P2. Iesirea comparatoarelor este folosita pentru comutarea lui D2. D3 şi D5.
Cand tensiunea produsa de D1 este mai mica decat ambele tensiuni de referinta, iesiirile lui IC1a si IC1b sunt in starea „L”: D2 va lumina.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Schema releu actionat de temperatura

Pages

Subscribe to RSS - Detectoare