.

Abonativa prin e-mail:

Detector de fum prin ionizare cu A5367

Un foarte simplu detector de fum prin ionizare cu circuit de interconectare şi timer de alarmă poate fi construit folosind integratul A5367 care oferă toate caracteristicile necesare pentru un detector de fum cu ionizare.
Un lucru foarte util la acest detector de fum cu ionizare fabricat de Allegro MicroSystems este modul de interconectare, care permite conectarea a mai multe de 125 de unităţi care urmează să fie interconectate, astfel încât în cazul în care oricare modul detecteaza fum toate unităţile vor suna. Oscilatorul intern şi circuitele de sincronizare menţin puterea in modul de asteptare minim , dezactivand circuitul 1.66 secunde şi activand detecţie de fum numai 10 ms. La fiecare 24 de cicluri se efectueaza o verificare a starii bateriei.
Acest detector de fum cu ionizare trebuie să fie alimentat de la o sursă de 9 volţi curent continuu (sau o baterie de 9 volţi).

Folosiţi un rezistor extern la punctul A pentru a regla sensibilitatea pentru o camera de fum speciala. Conectand un rezistor in punctul B este redusa sensibilitatea în timpul sincronizarii .Pentru a modifica tensiunea de „prag mic” a bateriei poate fi conectat un rezistor de la VSS sau VDD în punctul C.Valoarea componentelor marcate cu D vor varia in functie de sirena piezoelectrica utilizata.

Schema Electronica: 
Schema Detector de fum prin ionizare cu A5367
Circuite Electronice: 

Add new comment