.

Abonativa prin e-mail:

Interfata termocuplu K – multimetru digital

O interfata termocuplu K – multimetru digital, poate fi realizata utilizand acest circuit electronic. Termocuplurile de tip K au un domeniu larg de temperatura, fiind folosite de la aplicatiile criogenice si pana la analiza gazelor evacuate de motoarele cu reactie. Circuitul descris converteste semnalul de iesire al termocuplului intr-o tensiune continua cu panta de 10 mV / °C, semnal ce poate fi aplicat unui multimetru sau unui calculator.
Interfata este realizata utilizand Cl AD595A, produs de Analog Devices, integreaza intr-un cip monolitic un amplificator de instrumentatie si un compensator al jonctiunii reci a termocuplului
Termocuplul de tip K se conecteaza la un conector special, K1.
AD595A ofera o iesire de alarma, +ALM (pinul 12), care aici se foloseste pentru comanda unui LED de curent redus. Iesirea +ALM trece in starea „L“ atunci cand unul sau ambele conductoare ale termocuplului sunt intrerupte. Citirile efectuate atunci cand alarma este activata nu sunt valide deoarece tensiunea de iesire a termocuplului este neliniara in raport cu temperatura .

Schema Electronica: 
Interfata termocuplu K – multimetru digital
Circuite Electronice: 

Add new comment