.

Abonativa prin e-mail:

Inversor de tensiune cu 74HC14

Utilizand un circuit HCMOS 74HC14 si cateva componentte electronice, poate fi construit un inversor de tensiune foarte simplu . Utilizand aceasta schema electronica, se poate obtine o tensiune de alimentare negative dintr-o tensiune pozitive .
Semnalul de iesire este convertit, cu ajutorul unei pompe de sarcina, intr-o tensiune negativa de alimentare. Diodele folosite in acest scop sunt de tip Schottky care, datorita pragului lor redus de tensiune, nu reduc nivelul tensiunii de sarcina la fel de mult ca diodele cu siliciu.
In lipsa sarcinii, tensiunea de iesire este de aproximativ 6 V, iar cand sarcina este de circa 1 mA. tensiunea de iesire scade la 4 V. Daca se admite scaderea tensiunii in continuare (pana la jumatatea tensi¬unii de alimentare), se poate obtine un curent de pana la 10 mA. Nu se poate obtine un curent mai mare de sarcina sau o cadere mai mica a tensiunii la iesire prin marirea capacitatii condensatorului din pompa de sarcina, deoarece circuitul nu reuseste sa le faca fata.

Schema Electronica: 
schema Inversor de tensiune cu 74HC14
Circuite Electronice: 

Add new comment