.

Abonativa prin e-mail:

Ampermetru voltmetru de panou cu CMOS

Un ampermetru voltmetru de panou foarte ieftin, poate fi realizat utilizand aceasta schema electronica ce foloseste componente electronice CMOS.
Acest ampermetru voltmetru de panou poate afisa mai multe intrari analogice simultan (pe afisaje distincte), desi utilizeaza un singur convertor analogic-digital.

IC4, circuitul de comanda a multiplexorului, IC4 primeste semnal de tact de la iesirea MSD (cel mai semnificativ digit) a convertorului analogic-digital IC1, prin IC5c. Indata ce iesirea MSD semnaleaza ca intrarea respectiva a fost convertita si dirijata catre iesire, numaratorul este incrementat, si o alta intrare analogica este selectata pentru a fi aplicata convertorului analogic-digital. Schema este astfel proiectata incat un singur comutator si un singur decodificator BCD/7 segmente (IC2 sau IC3) sunt activate intr-un anume moment.
Cand numaratorul se incrementeaza, iesirea sa dezactiveaza intrarea de stingere a decodorului cu 7 segmente corespunzator. La urmatoarea incrementare, Q4 reseteaza numaratorul si ciclul se reia de la capat.
.
Domeniul tensiunii de intrare este 0-0,999 V iar tensiunea de referinta a tuturor intrarilor este cea de la pinul de intrare L0 al lui IC1.

Schema Electronica: 
Schema ampermetru voltmetru de panou cu CMOS
Circuite Electronice: 

Add new comment