.

Abonativa prin e-mail:

Control tactil al intensitatii luminii cu SLB0586A

Utilizand circuitul SLB0586A fabricat de Siemens este posibila construirea simpla a unui circuit pentru reglarea intensitatii luminoase cu control senzorial. Folosit impreuna cu un triac de tip TIC206D, el da posibilitatea reglarii fara probleme a intensitatii luminoase date de un bec de 10 + 400 W. Este necesara o bobina de 100 uH / 5 A pentru suprimarea zgomotelor de comutatie.

Impulsurile de sincronizare sunt create din tensiunea retelei, cu R11, C4 si D4, si aplicateImpulsurile de sincronizare sunt create din tensiunea retelei, cu R11, C4 si D4, si aplicate la pinul 4 al circuitului.

Tensiunea de alimentare se obtine prin intermediul lui R2, C2, D1, D2 si C3 si se afla la aproximativ 5,3 V sub potentialul retelei. Tasta senzoriala folosita pentru actionarea circuitului este conectata la pinul 5 prin doua rezistoare de 4,7M, R5 si R6, pentru securitatea utilizatorului.

Intrucat adesea variatoarele de luminozitate se construiesc intr-un circuit existent, apare frecvent necesitatea actionarii din doua locuri diferite. Ca urmare, schema prezinta un comutator cu revenire care se poate plasa la distanta mare de tasta senzoriala.
Cand se atinge scurt tasta senzoriala, ( timp de 50 - 400 ms), lumina se aprinde sau se stinge; daca se atinge pe o durata mai mare, incepe ciclul de reglare.

Schema Electronica: 
schema dimmer tactil al intensitatii luminii cu SLB0586A
Circuite Electronice: 

Add new comment