.

Abonativa prin e-mail:

Sitem de orientare solara

Utilizand aceasta schema electronica poate fi creat un sitem de orientare solara ce poate fi utilizat pentru incarcarea unor acumulatori , sau pentru diverse aplicatii ce utilizeaza energia solara .
Circuitul foloseste un comparator cu fereastra care mentine motorul de comanda nefolosit atata timp cat cele doua LDR-uri (fotorezistente) sunt supuse unei aceleiasi iluminari. In aceasta situatie, jumatate din tensiunea de lucru este aplicata la intrarea neinversoare a lui A1 si la intrarea inversoare a lui A2. Cand pozitia soarelui se schimba, iluminarea ce influenteaza LDR-urile R1 si R2 este diferita, tensiunea de intrare pentru comparatorul cu fereastra nu mai este jumatate din tensiunea de alimentare, astfel incat iesirea comparatorului genereaza motorului informatii pentru rotirea in sensul direct sau invers acelor de ceasornic.
Potentiometrele P1 si P2 sunt utilizate pentru re glaje, sunt reglate astfel incat motorul sa stea pe loc atunci cand LDR-urile sunt supuse aceleiasi iluminari
Utilizarea acestui circuit de comanda face posibila comanda panoului solar intr-un singur plan.

Schema Electronica: 
schema Sitem de orientare solara
Circuite Electronice: 

Add new comment