.

Abonativa prin e-mail:

Scheme incarcatoare acumulatori

Scheme incarcatoare acumulatori auto, lithium ion ,nicd, nimh

Schema incarcator NiMh cu LM317

Un incarcator foarte simplu pentru acumulatoarele NiMh poate fi realizat utilizand schema electronica de mai jos. Acest incarcator, nu utilizeaza component electronice specializate pentru face incarcarea, el fiind construit utilizand amplificatoare operationale, component CMOS si bincunoscutul regulator de tensiune LM317.
Iesirea CT13 a lui IC2 trece in „1“ logic dupa 2 ore 30 min, dupa care incarcarea inceteaza. In acelasi timp. iesirea lui IC1a trece in „1“ atunci cand tensiunea bateriei creste peste 1,49 V / element (acest lucru, de asemenea. duce la oprirea incarcarii)

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Schema incarcator NiMh cu LM317

Incarcator NiMh NiCd cu TEA1100

Utilizand circuitul integrat TEA1100 fabricat de Philips poate fi construit un incarcator pentru acumulatoare NiMh, NiCd.
Cand bateria este complet incarcata, TEA1100 trece in modul incarcare de intretinere. In acest mod, intr-o zecime din timpul normal de incarcare circula 1/2 din curentul obisnuit de incarcare ( bateria se incarca in impulsuri ce reprezinta 1/20 din curentul normal de incarcare). Valoarea curentului de incarcare intermitenta se poate modifica pe baza formulei:
Iintermitent = 1,25 - Rsense /10* Rsunt - Rn.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema Incarcator NiMh NiCd cu TEA1100

Schema incarcator rapid cu MAX712, MAX713

Utilizand circuitul integrat MAX712, MAX713 produse de Maxim IC poate fi realizat un incarcator pentru acumulatoare NiCd, NiMh foarte simplu .
Curentul de iesire al circuitului integrat se afla intotdeauna intr-una din cele doua stari: ridicata (incarcarea rapida) sau joasa (incarcarea in impulsuri). Odata ce s-a detectat incarcarea completa, curentul este redus la cel de incarcare intermitenta in impulsuri. Circuitul supravegheaza trei parametri pentru a determina momentul in care bateria a atins incarcare complete: panta tensiunii, temperatura bateriei si timpul de incarcare.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Schema incarcator rapid cu MAX712, MAX713
 MAX712,  MAX713 componente

Pages

Subscribe to RSS - Incarcatoare