.

Abonativa prin e-mail:

Circuit driver pentru LED-uri utilizand A6269

Acest circuit driver pentru LED-uri fabricat de Allegro Microsystems este construit utilizand circuitul A6269 si poate fi folosit in industria auto, folosind o sursa de alimentare de 12 sau 24 de volti .
Actiunea de comutare a intrarii SW va fi resetata la „off” la fiecare pornire. Din acest stadiu, aplicarea unui semnal EN = high schimba starea Led-ului in ON iar un semnal EN = low schimba starea LED-ului in off.
Atunci cand este alimentat (EN conectat la VIN), va exista o intarziere de pornire scurta, Ton, inainte de a incepe sa creasca curentul. Timpul de crestere a curentului va fi limitat de controlul ratei de crestere al curentului.
Acest circuit foloseste un comutator manual pentru a „activa sau dezactiva” lumina. In timp ce lumina este stinsa (off), unitatea centrala de control al iluminatului poate trimite un semnal PWM pentru a reduce lumina treptat, inainte de a stingere.
complet.
Interactiunea dintre cele doua intrari de comanda sunt explicate mai jos:
• bistabil intern porneste din starea de off, asigurata de pornire.
• Lumina poate fi activata fie prin EN = high sau printr-un comutator de moment (high-low-high) la intrarea SW.
• Daca lumina este pornita initial de EN = high, acesta poate fi oprita de EN = low. Acest lucru permite atenuare a luminii utilizand PWM.
• Daca lumina este activata initial de intrare SW, acesta ramane pe indiferent de starea de EN. Lumina se stinge numai atunci cand o alta comutare de moment este primita la intrare SW, sau cand alimentaarea este deconectata.
Comportamentul de mai sus este explicat grafic si reprezentat de Allegro MicroSystems folosind diagrama de starea de mai jos.
THTH Seteaza pragul de monitorizare termica, TJM, in cazul in care curentul de iesire incepe sa se reduca cu cresterea temperaturii. Conectarea THTH direct la GND va dezactiva functia de monitorizare termica (a se vedea foaie de date).
Rref = K / ILAx; unde K este 30 si ILAx (curentul nominal de iesire la fiecare Lax)

Schema Electronica: 
Circuit driver pentru LED-uri utilizand A6269
state diagram driver pentru LED-uri utilizand A6269
Circuite Electronice: 

Add new comment