.

Abonativa prin e-mail:

Schema driver motor pas cu pas cu circuit UCN5804B

Acesta schema electronica pentru driver motor pas cu pas este proiectata cu ajutorul circuitului integrat UCN5804B special conceput pentru a conduce sase motoare pas cu pas unipolare.
Acest motor driver pentru motoare pas cu pas este proiectat pentru motoare unipolare cu 5, 6 si 8 conductoare (motoarele bipolarele cu patru conductoare nu sunt supotrtate de acest circuit).
Directia de trecere poate fi modificata printr-un comutator si sunt posibile trei moduri de trecere.
Motoarele unipolare pot avea 5 conductori, dar au in general 6 sau 8 fire.
Acest circuit este proiectat astfel incat motorul pas cu pas sa poata functiona continuu la o viteza de trecere rapida sau scazuta, atunci cand se apropie de pozitia dorita, acesta poate fi comutat in modul cu o singura treapta si manual impins in pozitia finala.
Un alt comutator controleaza directia, iar alti doi comutatori permit controlul la jumatate de pas si si un mod de control al fazelor suportate de IC (Pini 9 si 10 comanda o operatia de faza si jumatate de pas).
UCN5804B poate fi oprit printr-un alt comutator si orice tensiune la motor este eliminata.
Circuitul va functiona la motoare de pana la 35V si 1.25A. Intrarea pasului este la pinul 11 si directia merge la pinul 14.
Un circuit 555 este configurat pentru a furniza continuu impulsuri la pinul 11 al 5804. Frecventa este determinata de valorile potentiometrului si C1. In mod alternativ, comutatorul cu un singur pas permite ca impulsurile individuale sa fie livrate manual la 5804 folosind un intrerupator cu tact. Un circuit de deblocare a comutatorului este prezent utilizand R4 & C5. LED-urile sunt incluse pe iesirea circuitului 5804 pentru a arata ce faze ale motorului sunt alimentate.

Schema Electronica: 
Schema driver motor pas cu pas cu circuit UCN5804B

Add new comment