.

Abonativa prin e-mail:

Amplificator de radiofrecventa pentru banda de 10 metri

Amplificatorul de radiofrecventa din acesta schema electronica este un amplificator de radiofrecventa pentru banda de 10 metri (26 ... 30 MHz) rezervata amatorilor.
Prin realizarea acestui amplificator de radiofrecventa emitatoarele de mica putere, de circa 200 mW, pot fi transformate in emitatoare cu o putere rezonabila, cuprinsa intre 2 si 3 W. Circuitul este foarte simplu. Reteaua de filtrare de la iesire suprima zgomotul cu cel putin 55 dB.
Amplificatorul se preteaza la aproape toate tipurile de transmisii, datorita posibilitatii de reglare a curentului de drena al FET-ului prin intermediul lui P1. Pentru aplicatii liniare (AM si BLU), curentul de drena trebuie reglat la 20 mA. Daca-I folosim pentru FM si CW, P1 va fi reglat asa incat sa nu circule nici un curent de repaus prin drena. Pentru cazul de fata, curentul de repaus va fi cuprins intre 200 mA si 300 mA.
Bobinele se realizeaza pe carcase cu un diametru de 9 mm. Trebuie sa aveti grija sa bobinati spirele cat mai strans si fara nici un spatiu intre ele.
Bobinele trebuie confectionate in urmatorul mod : L1 = 12 spire 0,6 mm cupru emailat, L2 si L4 = 5 spire 1 mm cupru emailat, L3 = 8 spire 1 mm cupru emailat .

Schema Electronica: 
Schema electronica amplificator de radiofrecventa pentru banda de 10 metri
Circuite Electronice: 

Add new comment