.

Abonativa prin e-mail:

Detector radiatii RF

Un instrument pentru detectarea puterii radiatiilor ale antenelor emitatoare cu caracteristica directionala poate fi realizat utilizand schema electronica din figura de mai jos. Acest detector de radio frecventa permite utilizatorului sa regleze acuratetea antenei pentru o transmisie optima a radiatiei.
O antena auxiliara trebuie pozitionata la mica distanta de antena emitatoare principala. Semnalul receptionat de aceasta este apoi aplicat unui circuit rezonant format de L1, L2 si condensatorul variabil C2. Aceasta permite instrumentului sa fie perfect acordat la frecventa de emisie specifica pentru a fi masurat. Cu valorile bobinei date in schema circuitului, latimea de banda a instrumentului este 6 ... 60 MHz.
Semnalul RF este apiicat diodei D1 care formeaza un etaj de redresare / demodulare. Semnalul este condus catre intrarea neinversoare a amplificatorului operational IC1. Castigul acestui amplificator operational si sensibilitatea instrumentului de 1 mA, sunt reglate cu ajutorul potentiometrului P1.

Schema Electronica: 
Schema electronica detector radiatii RF
Circuite Electronice: 

Add new comment