.

Abonativa prin e-mail:

Emitator CB in banda de 27Mhz

Un emitator CB in banda de 27Mhz poate fi construit utilizand aceasta schema electronica. Circuitul este construit utilizand circuitul integrat Motorola MC2833 - emitator VHF cu moduiatie FM de banda ingusta i poate fi utilizat ca microton fara fir.
Puterea de iesire a emitatorului este de aproximativ 10 mW (+10 dBm), care, datorita eficientei scazute, va determina o putere efectiv radiata tipica mai mica de 1 mW. Raza de actiune a emitatoruiui fiind limitata la 10 20 m.

Circuitele incorporate in MC2833 includ un amplificator de microfon, un oscilator controlat in iensiune, si doua tranzistoare auxifiare folosite pentru multiplicare de frecventa sau amplificare in RF. in functie de frecventa de iesire dorita, potentiometrul P1 este folosit pentru reglarea amplificarii microfonului, iar semireglabilul P2 pentru ajustarea deviatiei. Deoaarece emitatorul va produce numai modulatie de frecventa cu banda ingusta cu deviatia maxima de 5 kHz, este necesar un receptor de banda ingusta CB tipic pe 27 MHz.

Schema Electronica: 
schema electronica circuit emitator CB in banda de 27Mhz
Circuite Electronice: 

Add new comment